Откриват немския коледен базар в София, искат зелен сертификат

Ще се спазва отстояние, маските няма да са задължителни
19 ное 2021 07:50, Елка Василева
81
Откриват немския коледен базар в София, искат зелен сертификат
Снимка: архив, БГНЕС

Днес от 18.00 ч. в Градската градина в столицата ще бъде открит Немският коледен базар, съобщи за БТА Теодора Бреме, управител на фирмата, организатор на базара.

По-различното в тазгодишния 11-ти Немски коледен базар ще бъде начинът на работа на базара. Достъпът до територията му ще бъде само със зелен сертификат. В рамките на базара ще се спазва изискването за отстояние, но маски няма да е задължително да се носят, посочи Теодора Бреме. Тя допълни, че деца на базара ще се допускат само с възрастен придружител, който притежава зелен сертификат.

На откриването тази вечер дядо Коледа ще се разходи из целия базар и ще раздава бонбони на най-малките посетители. Ще звучат немски и австрийски шлагери, изпълнени от Армин Ян Хофман. Роден във Виена, той от няколко години живее в София и традиционно пренася чрез песните си немския коледен дух в българската столица. На базара ще има и много изненади за посетителите, които организаторът на базара запазва в тайна.

Ние няма да променяме цените си въпреки поскъпването на стоките. И през тази година глювайнът ще бъде 3,5 лв., а не 5 или 10 лв., подчерта Бреме. Тя добави, че кулинарните изделия, които се предлагат на Немския коледен базар, се приготвят в Германия специално за базара. Бирата идва от Бавария, щолените - от Дрезден, продукцията се подготвя специално за нашия коледен базар. Нашият асортимент не може да се намери в хранителните магазини в България, изтъкна Теодора Бреме. Тя обеща на посетителите на базара истинско коледно настроение и кулинарни изкушения за малки и големи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
4
 
! Отговори
антисетанист преди 2 години
Със зелен сертификат ! Да го ду&ат! Няма да си дам парите на *** слугуващи на сатанистите- Да фалират.
67
5
 
7
 
! Отговори
Класика преди 2 години
Трябва стачка и да нахлуем без сертификат,а вие няма агнета си мълчите и си говорите какво ще се яде там????? Мълчанието на агнетата!!! Сигурно сте от тези дето изкупуваха тоалетната хартия? На абордаж и стачки против тази измислица сертификат- роботофабрикат!!!! За свобода и прекъсване на кабелите от матрицата! С брадви навън! А вие си говорите кой е измислил карнавала и какво се яде там? Ненаяли се и ненаробували се! Останаха ли поне малко човеци,а не сбирщина хора?
66
8
 
16
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Този коледен базар е внос от Германия. Така нареченият "глювайн" е всъщност греяно вино с подправки. Направете нещо подобно, но българско, ако ви харесва. В Германия започнаха да пълнят магазините още в началото на септември със шоколадови додовци Мраз и да ги препълват със захарни и шоколадови изделия. Смятам, че не това е коледното послание за християните.
65
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега какво? Тоя сертификат да не стане официален документ като паспорта? Пълен ъъъъ...замислете се колко още документа могат да ви поискат, за да сте легитимни. Каквото им падне свише на мислите.
64
3
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 68 Напротив, знаеме, знаеме! Като оставим настрана факта, че фашизъм е имало в Италия, а това на което комунистите викат "фашизъм" всъщност е германски националсоциализъм, по времето на Третия Райх Адолф Хитлер е бил заклет непушач и трезвеник, както и вегетарианец. Всички в неговото обкръжение са се страхували да пушат и да пият, защото лесно е могъл да ги прати в концлагер, дори ако са генерали. На фронта обаче почти няма войник който да не пуши!Не като сега!
63
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На открито със зелен сертификат, б..клуци!!!???Бизнесът, който се подчини на пропагандата КОВИД е обречен на фалит!
62
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези се ос..раха... зелен сертификат за градинка.....
61
5
 
28
 
! Отговори
А томбола за нещо си преди 2 години
няма ли да има? Щото само за чаша евтина немска бира и бонконки за детето нещо не ми иде да се ваксинирам.
60
6
 
17
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Значи не го откриват - ще разчитат на хипстърите от Да *** и отломки от $оро$ът Продължаваме подмяната - по същество няма разлика между тези ***
59
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На входа на коледния базар трябва да пише Ваксин махт Фрай!
58
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В коледната кошара ще се влиза само с марка на ухото бееееее юруш на кебапчетата
57
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаете какво е фашистки, а непрекъснато го употребявате за неща, които вие лично не харесвате
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста години го правят този базар и винаги има доста хора. Само ми се струва, че доста рано го отварят - има повече от месец до Коледа
55
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкот до дупка за всички, които искат да унижават хората с тези фашистки пропуски!
54
1
 
43
 
! Отговори
Bond преди 2 години
А това въобще законно ли е да искат сертификат на открито?Има си наредба за това, а не всеки да си решава къде да иска и да не иска.
53
6
 
13
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
Баси! Че има ли такова чудо - "Немски коледен базар" в България? За пръв път чувам. По Коледа и Нова Година винаги съм си в къщи, с гости, но не сме повече от пет-шест човека и си прекарваме страхотно! Пътешестваме главно през лятото, в краен случай може пролетта или есента, ако времето е хубаво.
52
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно за ядене и пиене няма да се ваксинирам. Едно време учителят ми по философия казваше, че много внимателно трябва да се гледат рекламите. Ако един продукт е добър - няма какво толкова да ти го превъзнасят. Ако не е - ще набутат и секс, и обяснения, и песнички.
51
2
 
29
 
! Отговори
Цеката преди 2 години
Ходете ако искате да имате стомашн проблеми.Виното го карат в бидони, вурстови и други са най-долно качество. В Немция като съм бил, не съм имал проблеми
50
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се, че ваксаните са безпарични. И 5% нямат посещаемост молове и кръчми. Ние им правехме оборот, ама ни изтърваха. Сори,,ама ги чака фалит.
49
4
 
39
 
! Отговори
някой преди 2 години
Глювайнът се прави от най-нискокачественото вино, което ако не го натъпчеш с подправки не може да се пие. И това да ми го продават за 3,50/200 мл в картонена чашка и да се бият в гърдите, че нямали да го вдигат на 10 лв е подигравка с българите. Тая швабка ни взима за балъци.